Gasiti greseala!

Fiecare dintre voi a jucat la un moment dat unul dintre acele jocuri in care fie trebuie sa gasesti anumite obiecte ascunse ori sa identifici elementele comune (ori distincte) dintre 2 imagini.

Urmatorul site web incorporeaza un incredibil numar de greseli de continut, de functionalitate si decizii de design, incat am decis crearea acestei postari special pentru acest site unic.

Mai precis, doar pagina de start a site-ului este supusa acestei disectii. Voi cate greseli sau elemente nepotrivite puteti identifica?

Eu am identificat ... 10 !!!

Ø Un logo dureros de simplu

Principiul de design Keep it simple a fost urmat aici mult prea abrupt. Exista un tip de simplitate care exprima bun gust, modestie si minimalism. De asemenea, exista un tip de simplitate ce exprima saracie si lipsa de inspiratie sau lipsa de creativitate. Din pacate, acest logo se incadreaza in cea de-a doua categorie.

Ø Un link stingher

Nu voi putea intelege niciodata motivul pentru care cineva introduce un mecanism de navigatie cu meniuri secundare, in conditiile in care acesta din urma contine un singur link. Iata ce produce greseala nr. 2:

 • daca se trece cu mouse-ul peste link-ul Aplicatii gratuite, apare link-ul Aplicatie Risc de risc operational, care nu numai ca arata ca un tooltip text, dar suna precum Bucuros precum Bucurel la Bucuresti.
 • nu se justifica implementarea unui meniu secundar, dat fiind ca acesta contine un singur link, iar link-ul principal Aplicatii gratuite nu incarca o pagina distincta.

Ø Un jumbotron cu surprize

Sectiunea de jumbotron a paginii contine:

 • un background animat, prezentand o traficul intens al unui bulevard: autobuze, camioane, oameni, un camion facut pentru transport de animale parcat in fata unei cafenele Starbucks.... Nu va faceti iluzii: nu are nimic de-a face cu profilul site-ului, acela de creare de site-uri web!
 • o intrebare retorica: Vrei altceva mai bun pentru afacerea ta? Ma uit la aspectul general al paginii si ma intreb la randul meu: Oare ce imi puteti oferi voi, dat fiind aspectul banal, simplist si neinspirat al paginii voastre? Ma intriga acel altceva din intrebare si ma intreb ce ar putea fi acel ceva premergator ofertei unui altceva....
 • raspunsul evident: Apeleaza la echipa noastra de profesionisti. Un semn de exclamare dupa aceasta propozitie ar fi fost recomandat
 • un buton intitulat Incepe acum. Cine sau ce as putea incepe? Sa vreau altceva? Ori, sa incep sa apelez echipa de profesionisti? Oricum, butonul incarca direct formularul de contact. Cu alte cuvinte, nici macar nu m-am lamurit care este oferta firmei BEOPEN si ar trebui sa fiu deja in masura sa le trimit o cerere de oferta sau intrebari... Cam absurd, nu credeti?

Ø In sfarsit...oferta de servicii

...cu 3 greseli de conceptie (in ciuda faptului ca firma se vrea a fi una de web design):

 • #7: acelasi element grafic, abstract, pentru a (nu) atrage atentia asupra celor 4 principale servicii
 • #8: Link-urile Afla mai multe situate in cele doua dreptunghiuri superioare incarca formularul de contact, ceea ce este, in mod evident, confuzant. Oricine, se asteapta sa se incarce o pagina noua, sau un pop-up cu mai multe detalii despre aceste servicii.
 • #9: Link-urile Afla mai multe situate in cele doua dreptunghiuri inferioare sporesc si mai mult confuzia: nu incarca formularul de contact, dupa cum ne-au obisnuit deja celelalte 2 link-uri de mai sus si nici pagini noi cu informatii, cum poate am spera. In fapt, aceste 2 link-uri reincarca pagina curenta si te readuc la inceputul paginii!

Ø Cand cliseele dau buzna peste noi

Cele 4 dreptunghiuri cu oferta de servicii a firmei BEOPEN contin fiecare maxim 2 propozitii. Cu toate acestea sunt suprapopulate de clisee si banalitati. Sunt genul de propozitii pe care le-am mai citit in alte zeci de site-uri web similare.

 • Specialistii nostri te vor ajuta sa scoti maximul din aceasta platforma. Cum??? Am crezut ca aceasta firma se ocupa de implementarea cerintelor clientului. De ce ar fi un client interesat sa cunoasca functionalitatile platformei WordPress? Obiectivul lui este de a primi un site functional, conform cerintelor.
 • Un website de calitate [...] - cred ca dupa cate am vazut pana acum, este aproape imposibil sa vorbim despre CALITATE!
 • atentia la detalii - pana acum au fost ignorate principii importante de design, s-au trecut cu vederea aspecte importante si foarte importante; pana la detalii este cale lunga!...
 • Functionalitatea este [...] importanta - ma intreb de ce nu au aplicat acest prerogativ si la propriul lor site...
 • Urmeaza un set de clisee fara absolut nici o substanta: sa imbini cele doua aspecte intr-un mod armonios, misiunea noastra de a-ti indeplini visul, sa gasim solutia ideala.
 • CSS, HTML, PHP si JavaScript sunt prietenii nostri buni si ne urmeaza pas cu pas - am subliniat acest inceput de propozitie doar fiindca este extrem de amuzanta: imi pot imagina patru catelusi pe care-i cheama CSS, HTML, ... continuati d-voastra!

 

Site-ul de prezentare www.beopen.ro continua sa afiseze greseli si neconcordante si in alte pagini, in special in pagina de contact (puteti citi despre aceasta intr-o postare anterioara).

In aceasta postare am disecat doar pagina de start a site-ului, cea care ar fi trebuit sa fie impecabila pentru a impresiona si convinge un potential client. Efectul obtinut este, dimpotriva, de lipsa de profesionalism si fara atentie la detalii, pentru a folosi exact atributele cu care se lauda acest site web.


Ultima actualizare: 18-04-2017

OPEN PLAZA

ARTICOLE

e-Renovare: modernizarea si imbunatatirea site-ului tau web

Despre "e-Renovare"

Un serviciu de modernizare, de innoire al unui site web pentru a-l ameliora din punct de vedere estetic, al interactiunii cu potentialii vizitatori si al calitatii continutului.

Identitate vizuala: logo-ul orasului tau

Identitate vizuala: logo-ul orasului tau

Un top personal al celor mai reprezentative logo-uri ale unor orase/capitale din Europa

Tipuri de logo: logomark, logotype si combinatie

Ce fel de logo preferati?

Vechimea sau noutatea afacerii d-voastra dicteaza un anume tip de logo, un anume design ...

Cele mai frecvente 5 greseli intalnite intr-un site web

5 greseli la prima vedere

Este momentul intalnirii dintre vizitator si pagina ta web. Dar, acesta se incrunta, se aud click-uri repetate de mouse, dupa care pagina este inchisa.

Gasiti greselile din site-ul web beopen.ro

Gasiti greseala!

O pagina de start ce abunda in greseli si incalcari ale principiilor de design web....www.beopen.ro

Relatia dintre sex si marketing - utilizarea imaginilor cu elemente senzuale, erotice in publicitate

Produsele noastre sunt ... sexy!

Un produs sau serviciu poate fi promovat facand uz de mesaje sau elemente erotice. O strategie indoielnica, ar spune ....

Identificarea defectelor si a continutului slab calitativ intr-un website

Consolidare... schimbare... eliminare...

Identificarea defectelor unui site web incepe cu ilustrarea unui scenariu de usabilitate, mai exact ...

Recompense, cost social si interactiunea cu chestionarele Daedalul Online

Frustrarea vine de la ... Daedalus Online

Completarea chestionarelor online este uneori recompensata. Alteori, recompensa este diminuata de "social cost".