Ce fel de logo preferati?

Exista mai multe feluri de logo?


Absolut! Logo-ul este identitatea vizuala a afacerii d-voastra, a brand-ului, chiar a orasului in care traiesti sau pe care il vizitezi. Unele logo-uri pot fi atat de sugestive incat o imagine este suficienta. Altele se remarca prin stilizarea fontului cu care isi scriu numele. Uneori, sunt necesare ambele elemente: imagine si text.

 

Ce tip de logo mi se potriveste?


Exista 3 tipuri de logo, iar decizia de a alege pe cel mai potrivit depinde de cat de bine sunt definite afacerea si obiectivele d-voastra.

1. Logo de tip LOGOTYPE

Acest tip de logo consta in chiar denumirea firmei sau afacerii, stilizat insa intr-un fel distinctiv. Provocarea unui designer este de a alege sau crea cel mai potrivit font (typography) pentru a transmite cat mai eficient puterea si calitatea unui brand.

Iata mai jos cateva dintre cele mai cunoscute logotype-uri:

2. Logo de tip LOGOMARK

Acest tip de logo nu contine denumirea afacerii sau a brand-ului. Este compus dintr-o imagine sau un simbol, de obicei abstract. Din punctul de vedere al unui designer, un astfel de logo permite explorarea unei game creative mult mai largi si mult mai multa libertate de expresie si flexibilitate.

Iata mai jos cateva dintre cele mai cunoscute logo-uri de tip logomark:

 

3. Combinatie LOGOMARK & LOGOTYPE

In mod evident, un astfel de logo imbina caracteristicile celor 2 tipologii descrise mai sus. Simbolul grafic ales pentru un business este insotit de numele companiei. Fara a fi elemente disparate, simbolul grafic si textul se combina armonios pentru a crea un design unic, compact,conectat, o singura imagine. Un astfel de logo permite modificari ulterioare - in special pentru text - fara a schimba major imaginea de ansamblu.

Cateva dintre cele mai cunoscute combinatii de logomark si logotype, in cele ce urmeaza:

 

Avantaje versus Dezavantaje


Avantajele unui logo de tip logotype sunt evidente, in primul rand prin faptul ca numele afacerii, al brand-ului este clar si usor de memorat, in comparatie cu o figura geometrica abstracta.

Prin contrast, dezavantajul unui logo de tip logomark provine din absenta numelui ce identifica un business sau un brand, motiv pentru care acest tip de logo este recomandat pentru companii care au deja un renume, buget nelimitat pentru marketing si o recunoastere nu doar locala, dar si internationala.

Combinatia de logotype cu logomark este ideala pentru startup-uri, pentru business-uri de mici dimensiuni, ce au nevoie sa se faca remarcate si sa-si promoveze noua identitate vizuala.


Open Plaza, prin serviciul de eRenovare, creaza logo-uri personalizate pentru website-ul afacerii d-voastre. Puteti vedea aici cateva dintre creatiile noastre grafice, in materie de logo.


Ultima actualizare: 29-05-2017

OPEN PLAZA

ARTICOLE

e-Renovare: modernizarea si imbunatatirea site-ului tau web

Despre "e-Renovare"

Un serviciu de modernizare, de innoire al unui site web pentru a-l ameliora din punct de vedere estetic, al interactiunii cu potentialii vizitatori si al calitatii continutului.

Identitate vizuala: logo-ul orasului tau

Identitate vizuala: logo-ul orasului tau

Un top personal al celor mai reprezentative logo-uri ale unor orase/capitale din Europa

Tipuri de logo: logomark, logotype si combinatie

Ce fel de logo preferati?

Vechimea sau noutatea afacerii d-voastra dicteaza un anume tip de logo, un anume design ...

Cele mai frecvente 5 greseli intalnite intr-un site web

5 greseli la prima vedere

Este momentul intalnirii dintre vizitator si pagina ta web. Dar, acesta se incrunta, se aud click-uri repetate de mouse, dupa care pagina este inchisa.

Gasiti greselile din site-ul web beopen.ro

Gasiti greseala!

O pagina de start ce abunda in greseli si incalcari ale principiilor de design web....www.beopen.ro

Relatia dintre sex si marketing - utilizarea imaginilor cu elemente senzuale, erotice in publicitate

Produsele noastre sunt ... sexy!

Un produs sau serviciu poate fi promovat facand uz de mesaje sau elemente erotice. O strategie indoielnica, ar spune ....

Identificarea defectelor si a continutului slab calitativ intr-un website

Consolidare... schimbare... eliminare...

Identificarea defectelor unui site web incepe cu ilustrarea unui scenariu de usabilitate, mai exact ...

Recompense, cost social si interactiunea cu chestionarele Daedalul Online

Frustrarea vine de la ... Daedalus Online

Completarea chestionarelor online este uneori recompensata. Alteori, recompensa este diminuata de "social cost".